Architectus acknowledges the Australian Aboriginal and Torres Strait Islander peoples of this nation as the Traditional Custodians of the lands on which we live and work.

We pay our respects to Elders, past and present and emerging.

Architectus is committed to honouring Australian Aboriginal and Torres Strait Islander peoples’ unique cultural and spiritual relationships to the land, waters and seas and their rich contribution to society.

This website uses cookies to offer you a great experience and to help us understand how our website is being used. By using this website, you consent to our use of cookies. For full details on how we manage data, read our Privacy Policy.

Accept
Architectus
Defence Housing, Dunstan Grove

Defence Housing, Dunstan Grove

Client:
Defence Housing Australia

Location:
Lindfield, NSW

Status:
Built, 2015

Floor Area:
14 065 sqm

Contact Person:
Oliver Mayger

Defence Housing Australia’s Dunstan Grove has been designed to respond to its surroundings, including the indigenous bushland of the Lane Cove National Park and the important UTS Ku-ring-gai Campus buildings located adjacent to the site.

The UTS buildings are its only neighbour and it was this important relationship that provided inspiration and clues for the design. Architecturally, Architectus adopted its design principles of a hill-top town, robust form and materiality.

The new buildings form and position respond to the site topography following the contours of the ridge providing a distinctive line between the building and the bush. The space between the buildings has been crafted to create a sun drenched bushland courtyard which provides access to 129 residential apartments and an important social hub.

The new buildings form and position respond to the site topography following the contours of the ridge providing a distinctive line between the building and the bush. The space between the buildings has been crafted to create a sun drenched bushland courtyard which provides access to 129 residential apartments and an important social hub.

MoreLess

Client:
Defence Housing Australia

Location:
Lindfield, NSW

Status:
Built, 2015

Floor Area:
14 065 sqm

Contact Person:
Oliver Mayger

Awards

Australian Institute of Architects (NSW) Residential Architecture Award, Multiple Housing Award, 2016