This website uses cookies to offer you a great experience and to help us understand how our website is being used. By using this website, you consent to our use of cookies. For full details on how we manage data, read our Privacy Policy.

Accept
Architectus

New temporary hub at Macquarie University building

New hub for Macquarie University students and staff

Architectus has transformed 6000 m² of space at Macquarie University’s Building C7A into a temporary staff and student hub.

Incorporating the conversion of the original campus library and levels 3, 4 and 5, the project, designed to last approximately 5 years, provided an opportunity to expand and challenge current paradigms for student and staff environments, and to take occupants out of their comfort zones with new ways of working and interacting.

Building on the success of Baseline and MUSE on floors below, level 3 MAZE provides a highly interactive space for student groups with informal zones including open lounges, café style spaces, whimsically themed environments, workshop / brainstorm / support areas, event space, seminar, and private rooms. Built space has been avoided where possible with zones defined by meeting pods of coloured glass, modular furniture, and reusable ceiling panels.

Macquarie University MAZE

At level 4, administration teams are co-located in a completely open environment with secondary breakout spaces positioned between groups, providing an acoustic buffer and opportunity for staff to come together. Workspaces are easily reconfigured to reflect staff desking preferences and the changing needs of teams. Meeting and outdoor spaces are provided for staff at level 5 which includes terrace and barbeque to promote social interaction.

C7A is the first phase in a sequence of projects designed by Architectus set to transform the Central Courtyard Precinct at Macquarie University.

Project contact

Daniel Stanning
Associate
daniel.stanning@architectus.com.au