维多利亚大学威灵顿校区聚集中心及图书馆

维多利亚大学威灵顿校区聚集中心及图书馆

The Campus Hub and Library project responds to the changing pedagogical environment of today, new trends for maintaining and disseminating knowledge, as well as students’ increased expectations of social and recreational amenities on campus. Learning and social functions are no longer separate and as such the project seeks to shift the boundaries between secure and non-secure elements of the library and create a greater overlap with the social learning and recreational functions of the Hub.

Within the wider context the project addresses the need for a ‘front door’ and improved campus interface with Kelburn Parade and a more legible circulation network within the overall campus.
Key responsibilities of the design team led by Athfield / Architectus have been to:

  • develop an Urban Design strategy that addressed key campus-wide design goals identified in the existing ‘Campus Development Frame Work’ and ‘Master Strategy Report’
  • establish a Briefing Document including analysis of functional requirements against International Library Space Planning Standards and selected NZ University Statistics
  • develop and deliver a design concept for the Campus Hub and Library Upgrade including the central outdoor space

Project Sheet

Project Summary

Client
Victoria University of Wellington
Location
Wellington, New Zealand
Floor area
19 500m²
Completed
March 2013
Original value
$63m
Contact
Carsten Auer

Awards

  • NZIA New Zealand Architecture Award 2014 – Education
  • Property Council New Zealand Best in Catergory Award 2014 – Education and Arts Property